Bokning av dos 1 med Covid-19-vaccin

Det går fortfarande att boka dos 1 hos Doktorbjörn, men då kan det bli så att man själv får hitta en vaccinatör för dos 2 efter 4-7 veckor. Dessa går att söka fram via 1177.se.

Nu vaccinerar Sverige personer som fyllt 12 år eller mer. 12-15-åringar vaccineras på skolorna men man har också möjlighet att boka sitt barn hos oss om man önskar. De som ännu inte fyllt 18 år behöver ha med sig en fullmakt från alla vårdnadshavare. 15-17-åringar kan vi istället för fullmakt göra en mognadsbedömning på. Har man inte fyllt 15 år måste man utöver fullmakt ha en vårdnadshavare med sig.

Om legitimation saknas kan en vuxen medfölja och legitimera sig och intyga att det är rätt person. Alternativt kan legitimering ske via bankID på plats.

Vi vaccinerar med Pfizers vaccin.

Du kan läsa mer om de olika vaccinationslokalerna längre ned på sidan. Denna sida gäller bara bokning av dos 1. Bokning av dos 2 eller 3 sker på en separat sida.

Alla våra bokningsbara tider för dos 1

Nedan ser du alla våra bokningsbara tider för dos 1. Du kan boka utan BankID. Dos 2&3 bokar du på en annan sida.

Bokning av vaccin mot Covid-19

Avbokning av vaccintider

Om att boka vaccin

Du bokar genom att klicka på bokningslänk. Du kommer då till ett frågeformulär. Du behöver inte BankID. När du skickat in frågeformuläret får du en bekräftelse direkt på skärmen på att du bokat tiden. Innan du bokar behöver du läsa igenom följande information:

 • Vi vaccinerar med Comirnaty (Pfizer/BioNTechs vaccin) och med Modernas vaccin. 
 • Ta med legitimation och munskydd.
 • Klä dig så att du lätt kan göra överarmen/axeln bar.
 • Kom inte om du har sjukdomssymtom som kan bero på Covid-19 eller annan smittsam sjukdom.
 • Om du inte kan komma på din bokade tid måste du avboka så att någon annan får platsen. Du avbokar längst ned på den här sidan.
 • Försök att ställa dig i vaccinationskön vid den bokade tiden. Flera kommer att bokas på samma tid. Var lugn, en dos finns reserverad till dig om du har bokat.
 • Du kommer att få vänta 15 minuter i ett uppsamlingsområde utomhus efter vaccinationen – ta lämplig klädsel för det! 
 • Håll minst 2 meters avstånd till andra personer i kön och i uppsamlingsområdet.
 • Våra vaccinatörer kommer att ha fullt upp med att vaccinera, ställ eventuella frågor till personalen i uppsamlingsområdet eller i förväg via kontaktformuläret. 
 • Du kommer att erbjudas dos 2 på samma ort ca 4-7 veckor efter dos 1. Räkna inte med att kunna få dos 2 vid annat tillfälle än det vi kan erbjuda.
 • Det är en utmaning för oss att hantera en stor mängd avbokningar och uteblivna besök. Vi ber er därför att behålla er bokade tid och inte fortsätta leta efter tider på andra ställen. Tack för att du tar ditt ansvar för en fungerande massvaccination!
 • Om du inte kan boka via länken ovan kan du ringa 0534-141950.

Våra vaccinationslokaler

Vi cirkulerar mellan fyra lokaler i Dalsland för att tillgängligheten ska bli så god som möjligt för våra invånare i Bengtsfors, Mellerud, Ed och Färgelanda kommuner.

Bollhallen i Ed

Bollhallen ligger vid Hagaskolan i Ed på Stubbekasvägen 5. Följ skyltning. Uppsamling sker utomhus så ta på klädsel för detta.

Sporthallen i Färgelanda

Färgelanda Sporthall ligger på Skolvägen 5 i Färgelanda. Följ skyltar mot ”Sportcentrum” från riksväg 172. Vi försöker skylta till platsen. Parkering finns. Uppsamlingsplats utomhus så ta kläder som passar.

Bengtsfors Företagscenter (gamla Lear)

(OBS! Den 29 nov är vi på Kanalgården och inte på Gamla Lear.) Bengtsfors Företagscenter ligger på Industrigatan 12 i Bengtsfors nära bilprovningen. Vi sätter ut skyltar! I dessa rymliga lokaler tillverkade Lear bilstolar fram till 1999. Parkeringsplats finns i anslutning till lokalen. Bor du i närheten får du gärna komma gående eller på cykel. Uppsamlingsplatsen efter vaccineringen är i en angränsande stor lokal under samma tak.

Rådahallen i Mellerud

Detta är bollhallen och badhuset på Bergsgatan 28 i Mellerud. En stor parkering finns precis utanför. Följ skyltning från parkeringen. För att minimera smittorisken är uppsamlingsplatsen utomhus, anpassa klädsel efter det. Självklart finns personal på plats i uppsamlingsområdet.