Bokning av vaccination mot Covid-19

Du bokar genom att klicka på den tid nedan som passar dig bäst. Du kommer då till ett frågeformulär. När du skickat in frågeformuläret får du en bekräftelse på skärmen att du bokat tiden. Innan du bokar behöver du läsa igenom följande information:

 • I detta skede vaccinerar vi personer födda 1971 eller tidigare samt LSS-personal i Bengtsfors, Åmål, Ed, Färgelanda och Mellerud kommun. Du måste kunna visa upp t.ex. tjänste-ID eller lönespecifikation för att visa att du är LSS-personal. 
 • Ta med ID-kort.
 • Ta med munskydd som du tar på när du ställer dig i kön.
 • Klä dig så att du lätt kan göra överarmen/axeln bar.
 • Kom inte om du har sjukdomssymtom som kan bero på Covid-19 eller annan smittsam sjukdom.
 • Om du inte kan komma på din bokade plats måste du avboka så att någon annan får platsen. Du avbokar längst ned på den här sidan.
 • Du bokar ett tidsintervall (se nedan). Flera kommer att bokas på samma tid. Försök att ställa dig i vaccinationskön inom det angivna tidsintervallet. Var lugn, en dos finns reserverad till dig om du har bokat.
 • Du kommer att få vänta 15 minuter i ett uppsamlingsområde efter vaccinationen.
 • Håll minst 2 meters avstånd till andra personer i kön och i uppsamlingsområdet.
 • Stör inte våra vaccinatörer i onödan. Du är välkommen att småprata i uppsamlingsområdet efteråt (så länge avstånd hålls förstås :-). Har du frågor kan du ställa dem i förväg via kontaktformuläret eller fråga den övriga personalen som finns i anslutning till kön.
 • Man kan välja att få dos två antingen i Bengtsfors den 3 juli eller i Mellerud den 4 juli. I vissa av frågeformulären anges endast Bengtsfors, men båda lokalerna kan alltså väljas. Räkna inte med att kunna få dos 2 vid annat tillfälle än dessa.
 • Obs! Bokningsbekräftelse får du direkt på skärmen när du bokat – det skickas inget mail eller något sms till er vid bokning. Är du osäker på om du bokat kan du skicka ett meddelande.

Bengtsfors Företagscenter (gamla Lear)

Bengtsfors Företagscenter ligger på Industrigatan 12 i Bengtsfors nära bilprovningen. Vi sätter ut skyltar! I dessa rymliga lokaler tillverkade Lear bilstolar fram till 1999. Parkeringsplats finns precis utanför lokalen. Bor du i närheten får du gärna komma gående eller på cykel. Uppsamlingsplatsen efter vaccineringen är i en angränsande stor lokal under samma tak.

Vaccination i Bengtsfors för personer födda 1971 eller tidigare: inga tider

Vaccination i Bengtsfors för LSS-personal: inga tider

Vaccination i Bengtsfors för dig som saknar svenskt personnummer: inga tider

Om du har svenskt samordningsnummer ska du boka på de vanliga platserna ovan. Om du varken har svenskt personnummer eller samordningsnummer kan du boka här. Förutsättningen är att du bor i Västra Götalandsregionen. Har du svenskt personnummer och bokar via den här länken kommer din registrering i nationella vaccinationsregistret inte att bli korrekt.

Rådahallen i Mellerud

Detta är bollhallen och badhuset på Bergsgatan 28 i Mellerud. En stor parkering finns precis utanför. Följ skyltning från parkeringen. För att minimera smittorisken är uppsamlingsplatsen utomhus, anpassa klädsel efter det. Självklart finns personal på plats i uppsamlingsområdet.

Vaccination i Mellerud för personer födda 1971 eller tidigare: inga tider

Vaccination i Mellerud för LSS-personal: inga tider

Om du är LSS-personal kan du boka dig på de vanliga platserna ovan. Kryssa i rutan att du är född 1971 eller tidigare och skicka sedan ett meddelande på hemsidan där du anger personnummer, bokad tid och att du är LSS-anställd. Du måste uppvisa tjänste-ID eller lönespecifikation vid vaccinationen som visar att du är LSS-anställd.

Sätt upp dig på reservlistan!

Det kommer att bli doser över på slutet och vi kan behöva kalla in personer pga avbokningar. Skriv upp dig på reservlistan så har du möjlighet att få en av dessa doser. Du behöver inte ha en viss ålder för att stå med på reservlistan men vi prioriterar i första hand de äldsta på listan och dem med riskfaktorer. Om det inte finns någon i rätt åldersgrupp går vi nedåt i åldrarna. Finns det ingen med riskfaktorer tar vi dem utan. Vi kommer inte att kassera några doser. Du kommer att få ett sms (eventuellt med kort varsel) om det finns en dos till dig. Du behöver isåfall genast svara ”ja” på detta sms om du kan komma.

Avbokning

Om du har bokat en tid men inte kan komma måste du avboka. Det gör du enkelt nedan.

Kontakt

Vid frågor får du gärna kontakta oss via kontaktformuläret. Om det inte finns tider utlagda längre upp på denna sida finns det inte heller tider att boka via telefonen. Observera att vi har högt tryck på vår telefon, ring bara om du inte kan få hjälp på annat sätt. Telefonnummer är 0534-141950.