Nu är det dags för din vaccination

Den 15 oktober startar vaccineringen mot säsongsinfluensa och covid-19. Du har större risk att bli allvarligt sjuk och bör vaccinera dig om du är 65 år eller äldre eller tillhör en riskgrupp.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendendationer om influensa och covid-19.

Det går bra att vaccinera sig med båda vaccinerna samtidigt. Vaccinerna är kostnadsfria om man fyller minst 65 år i år eller tillhör en riskgrupp. Annars kostar covid-19-vaccinet 170 kr och influensavaccinet 210 kr. Eftersom vi har gott om lediga tider kan även personer utanför riskgrupp boka tid redan nu.

Sedan förra året har regionen valt ut vaccinatörer som ska hjälpa vårdcentralerna med vaccinationen mot influensa och covid-19. I Dalsland, Trollhättan och Vänersborg är det vi på Doktorbjörn som är utvalda för att öka tillgängligheten. 

Vi har valt att göra ett utskicka via sms till er som tidigare vaccinerat sig hos oss mot influensa och covid-19 eller som vaccinerat er mot något annat men är minst 65 år gamla.

Det är valfritt att vaccinera sig på sin vårdcentral eller hos oss.

Vår vision är att det ska vara enkelt att boka utan krav på BankID eller e-postadress. Även att man ska slippa köbildning och att det ska finnas läkare på plats. Vi har erfarna sjuksköterskor som vaccinerar. Vi använder stora lokaler åtskilda från vårdlokaler så att smittorisken blir låg.