Arbeta hos oss

Vi gav drygt 18 000 vaccindoser mot Covid-19 från maj till november 2021 i Dalsland och Strömstad. Nu är vi stolta över att på nytt få förtroendet av Västra Götalandsregionen att vaccinera med start 1 augusti 2023. Vårt ansvarsområde blir Trollhättan, Vänersborg och Dalsland.

Vi kommer att vaccinera mot covid-19, pneumokocker och influensa och avsikten är att vi ska avlasta vårdcentralerna i området som kommer att ha huvudansvar för personer över 80 år och på särskilda boenden. Vårt huvudansvar blir personer under 80 år med eller utan annan riskgrupp.

Vi vaccinerar också gravida mot kikhosta för att skydda nyfödda barnet och vi vaccinerar kvinnor födda 1994-1999 mot livmoderhalscancer. 

Vi kommer att vaccinera 2-3 dagar i veckan varav en dag kan vara helgdag. Under influensavaccineringen i november blir det troligen vaccinering fler dagar i veckan.

Vi planerar att vaccinera varannan vecka i Trollhättan och varannan i Vänersborg. Utöver detta roterar vi mellan orterna i Dalsland  (Ed, Bengtsfors, Mellerud, Färgelanda och Åmål).

Vaccinera

Som vaccinatör kommer du att få en repetition/utbildning i injektionsteknik, uppdragning av covid-19-vaccin (alla övriga vacciner finns i förfyllda sprutor), och dokumentation. 

Du arbetar aldrig ensam, läkare finns ofta på plats och alltid på telefon.

Dokumentationsprogrammet är mycket enkelt. Hos oss kommer du att lägga tid på att vaccinera och inte dokumentera.

shot, syringe, hand-31144.jpg

Övrig personal

Vi behöver också personal som ankomstregistrerar och lotsar personer rätt. Det kan också behövas personal till uppsamlingsområdet efter vaccinationerna och till att förbereda vaccinationsplatsen.

Vi kan också behöva personal som svarar i telefon och hjälper kunder med t.ex. telefonbokning, särskilt när det närmar sig influensavaccineringen i november. Telefonpassningen kommer att vara aktuell främst eftermiddagar och kväll på vardagar.

reception, traveler, receptionist-6031806.jpg

Vilka är vi?

Björn är specialist i allmänmedicin sedan 2012 och har arbetat inom primärvården i Dalsland till och från sedan 2003. Han var ST-läkare inom klinisk farmakologi på Karolinska universitetssjukhuset 2006-2008. 

Josefin är leg. apotekare sedan 2010 och har flerårig erfarenhet av arbete som apotekschef med personalansvar.

Våra fantastiska vaccinatörer, undersköterskor och annan personal hos oss är stommen i vår verksamhet. Tack vare era vaccinationer och fina arbete fick vi alla på Doktorbjörn Dals-Eds kommuns folkhälsopris 2021.

Björn Belfrage

verksamhetschef

Josefin Belfrage

personalansvarig

Vill du vara uppskattad och göra skillnad?

Det finns ingen gräns för den tacksamhet och positiva energi du kommer att mötas av när personer börjar komma för att vaccinera sig.

Dessutom gör du faktiskt skillnad med varje enskild dos. 

 

Jag vill veta mer om att arbeta hos Doktorbjörn
Om du skickar in detta formulär kommer vi att kontakta dig. Du kan också skicka vanlig e-post till oss på info@doktorbjorn.se eller ringa 070-2286760.