Doktorbjörns tjänster

Vi har givit över 18 000 doser Covid-19-vaccin mellan maj och november 2021. Nu har vi på nytt fått förtroendet att vaccinera för Västra Götalandsregionen med start i augusti 2023. Vill du jobba med oss?

Högre körkortsbehörighet eller sjöfolk

Bokning av läkarintyg för högre körkortsbehörighet eller sjöfolk. Körkortsintyg för alkohol erbjuds inte. 

Övriga intyg

Intyg för t.ex. utlandsstudier, ADHD-intyg. Kontakta mig för bokning. Sjöfolksintyg bokas som körkortsintyg men skriv meddelande ”sjöfolk”.

Hälsoundersökningar

För dig som önskar en allmän  hälsoundersökning. Paus med dessa pga intensiva förberedelser för vaccinering.

låt oss göra det tillsammans

Varför vaccinera sig?

people, father, daughter

Ditt liv och din hälsa

Även om risken är liten kan man dö av Covid-19. Man kan också bli allvarligt sjuk och få mycket obehagliga symtom. Bland dem som inte behöver läggas in på sjukhus får så många som en tredjedel långtidssymtom såsom trötthet och nedsatt luktsinne.

people, men, fire

Andras liv och hälsa

Även om du klarar dig från att bli allvarligt sjuk eller få långtidssymtom riskerar du att sprida vidare smittan till någon annan som inte klarar sig lika bra. Kanske någon du känner och bryr dig om.

hamburg, tango argentino, festival

Leva som vi vill

Ett liv med restriktioner är inte så roligt. Att inte lunna träffa de vi vill, resa dit vi vill och att behöva gå omkring med munskydd överallt. Genom att vaccinera oss gör vi vad vi kan för att minska smittspridning och sjuklighet i Covid-19 och ökar chansen till ett mera normalt liv.

Praktiskt om vaccineringen

Hur bokar jag?

När du vaccineras

doctor, medical, medicine

Frågor och svar

Om vaccinationen mot Covid-19

I vissa fall kan jag utfärda ADHD-intyg för körkortstillstånd. Det handlar då om ADHD som är välbehandlad eller mild. Jag behöver ta del av utredningar och journaler som gäller diagnosen så dessa behöver beställas i förväg. Jag önskar också att någon som känner personen väl medföljer för att jag ska kunna ställa frågor. Om ovanstående är uppfylld kan man beställa tid för ett körkortsintyg och man måste då ange i kommentaren att det gäller ADHD-intyg. 

Vi lägger ut tider kontinuerligt och brukar se till att det alltid finns lediga tider för intyg. Bläddra framåt i kalendern för att se om det finns tid längre fram som passar. Om du behöver ett akut intyg kan du ringa 0534-141950 eller skicka meddelande.

Det är oklart hur länge du kommer att vara skyddad från ny infektion när du haft Covid-19. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man vaccinerar sig mot Covid-19 även om man haft sjukdomen och även om man har antikroppar. Man kan vaccineras så snart man tillfrisknat helt från sjukdomen enligt Folkhälsomyndigheten. 

läkarintyg och hälsoundersökningar

Om Doktorbjörn

Jag som driver Doktorbjörn heter Björn Belfrage och är specialist i allmänmedicin sedan 2012. Jag är specialist i allmänmedicin och har en bakgrund inom klinisk farmakologi på Karolinska. Till vaccineringen har Doktorbjörn rekryterat ett stort antal jätteduktiga sjuksköterskor och annan personal. Stort tack till alla er som är med!

Kontakta Doktorbjörn
Detta formulär används om du vill bli kontaktad av oss. Vi hör av oss inom kort, ofta samma dag.

Kanske finns svar på din fråga bland ”frågor och svar” ovan? 

Telefonnummer till Doktorbjörn är 0534-141950.

Adressen för är Gamla Edsvägen 24, 668 30 i Ed. Intygen sker på Norra Moränvägen 4 i Ed. 

E-postadress är info@doktorbjorn.se.

Doktorbjörn arbetar i enlighet med GDPR. Uppgifterna du lämnar i våra bokningsformulär för vaccinering används för att vi ska se att du kan få vaccinet på ett säkert sätt och för att vi ska kunna nå dig med viktig information. Uppgifterna behövs också för att vi ska kunna fullgöra vår dokumentationsplikt som vårdgivare. Uppgifterna du lämnar i hälsoformuläret inför en hälsoundersökning används används enbart för att kunna ge dig råd om din hälsa. Uppgifterna du lämnar vid bokning av intyg är en integrerad den av vårt journalsystem.

Informationen du lämnar till oss genom ovanstående formulär är skyddad och kommer inte att lämnas vidare till andra. Data lagras inte i tredje land. Du har rätt att ta del av de uppgifter som finns sparade om dig och du har rätt att data om dig raderas. Du har däremot inte rätt att radera journaluppgifter. Innan du skickar in formulär med personlig information kommer vi att fråga dig om lov att spara uppgifterna med hänvisning till ovanstående. Om du har synpunkter på, eller frågor kring, hur vi hanterar data är du välkommen att höra av dig till oss. Om du är missnöjd med vår hantering av personuppgifter kan du vända dig till Integritetsskyddsmyndigheten.

Läs mer om tillgängligheten för www.doktorbjorn.se.